Pomeranian

Våre Pomeranian

Pomvalper

Fotogalleri

Rasestandard

Pomlinker

POMERANIANVALPER

 
Vi har drevet med oppdrett av schäferhund i mange år og raseklubben har strenge krav til hunder som skal brukes i avl. Har man en pomeranian kan denne avles på bare den er registrert i Norsk Kennel Klub, ingen krav om korrekt eksteriør, størrelse, helse eller mentalitet, og man må selv avgjøre om hundene er gode nok til å avles på. 

Vi  har begge  gått NKK´s kynologikurs og NKK´s oppdretterskole, og vi er begge instruktører og mentaltestdommere. Helge har også eksteriørdommerutdannelse for schäferhund og Karen har jobbet som dyrepleier i mange år. Vi har også begge vært avlskontakter for schäferhund, og reist rundt og kontrollert valpene til schäferhundoppdrettere som er medlem av raseklubben.  For oss er det derfor viktig, at når vi først skal ha et kull, enten det er schäferhund eller pomeranian, skal det være høyeste prioritet og finne best mulig avlspartner med de beste linjene, selv om vi må reise langt og det blir store omkostninger.

Vårt mål er derfor også med pomeranian, at vi må strebe etter å få  rasetypiske hunder med korrekt eksteriør og størrelse, og man må her heller ikke glemme helse og mentalitet.

Om du er seriøst interessert i en pomeranian valp, er du velkommen til å ta kontakt for en hyggelig hundeprat, men vi selger fortrinnsvis til interesserte i nærmiljøet, slik at vi får fulgt opp valpene i forhold til stell og trening.

Valpene vi oppdretter er registrert i NKK, og vi følger NKK's etiske retningslinjer for avl og oppdrett. Valpene vil være ormebehandlet  4 til 5 ganger, de blir levert vaksinerte med helseattest, og det følger med ett års forsikring.

Erfaringsmessig har vi oppdaget at pomeranian valper er senere i sin utvikling enn  schäferhundvalper, og derfor leveres valpene først ved 12 ukers alder. De trenger å være lengre med mammaen sin, og vi bruker samtidig tiden på å  sosialisere dem på forskjellige miljøer, mennesker, barn og andre hunder.
 

 

 


www.vestvarden.com

Copyright © 2005
Karen Vetaas      [Kennel Vestvarden]     

mailstartside