OPPDRETT AV SCHÂFER OG POMERANIAN

www.vestvarden.com
mailstartside

 OM HELGE

 

 

Jeg fikk min første schäferhund i 1978.

At det ble en schäferhund var en ren tilfeldighet, da det i utgangspunktet var kun en hund jeg var ute etter.


Etter gjennomgått dressurkurs fattet jeg interesse for lydighet og etter ett års ytterlige trening debuterte vi på Sjølystutstillingen.

Dette var i den tiden det fortsatt var over 100 deltagere i klasse 1.

Etter et par år i Bergen Selskaps og Brukshundklubb, hvor jeg var aktiv både i brukshund komitéen og som deltaker på prøver over store deler av landet, meldte interessen for eksteriør og utstilling seg.

Helge og Pamela av Vestvarden

 

 


Turen gikk da til Norsk Schäferhundklub og miljøet der.

Hund nummer to ble innkjøpt fra kennel Bjørnulfs.

Hunden het Bjørnulfs Quint, og skulle være en kombinert utstilling og lydighetshund.

Sannheten ble at han var mer egnet til lydighet enn utstilling, og vi vant mange lydighetskonkurranser sammen.  
 

 

 

Helge og Bjørnulf's Quint.


 


Jakten på en god utstillingshund fortsatte og i 89 hadde vi anskaffet oss 2 bra hunder, Toraks Quita, som ble Norsk utstillingschampion og Inka Filsperle, som vi importerte i voksen alder fra Tyskland sammen med John Torsvik og Henry Gjøen.

Inka var SCHH II, hadde vært bündes sigerin og hadde også en del gode avkom etter seg i Tyskland som var høyt plassert på siger utstillingene.

Disse to er fortsatt stammødre til de hundene vi i dag driver oppdrett på.

Hardangervidden 1988. Helge, Torak's Quita, Bjørnulf's Quint og Østrefjells Kaschi Kahera.


Interessen for hundens læreevne og mentalitet har alltid vert meget stor og det har resultert i utdanning som figurant og testleder og dommer for karaktertest og mentalhundbeskrivning (MH). Har også utdannelse som instruktør, ringsekretær og figurant i RIK.

Også schäferhundens eksteriør er jeg opptatt av å bevare. Har sittet i hovedavlsrådet (HAR), for å bidra med synspunkter på utviklingen i avlen, og jeg er utdannet unghundbeskriver av schäferhund. 

Er også meget interessert i klubbarbeid og har vært leder i flere perioder i Norsk Schäferhundklub avd. Bergen.

Har også vært leder for utstillingskomiteen, vært RIK ansvarlig, tillitsvalgt i Rik gruppen, avlskontaktansvarlig og kåringsleder.

 

Helge og Drudie av Vestvarden.

 

 


Det ble en tilfeldighet at min første hund var en schäferhund, men siden den gang er jeg blitt en innbarket schäferhund entusiast.

Arbeidet med og framme og bevare rasen er blitt mer interessant, enn bare drive med eget oppdrett.

Dessuten er det veldig sosialt å drive med hund som hobby og livsstil, og man skaffer seg ofte livslange vennskap hvor man deler samme interesse.

Jeg og Karen, (som tar bildet), Jan og Eva på Spania besøk hos Geir og Karin, som er gamle hundevenner bosatt i Spania.Angående rasen pomeranian, som vi skaffet oss etter Karens ønske, er jeg nå ved siden av schäferhunden også blitt frelst i denne lille rasen, som er en stor hund i lite format.

Ved siden av interessen for schäferhund og pomeranian, er jeg også opptatt av hagedam og koi. Som gutt var jeg interessert i akvariefisk, og har alltid vært fasinert av andres hagedammer. Derfor gikk vi i gang i 2005 og begynte å bygge vår egen dam  med fisker.
 


Koi er en karpefisk som er oppdrettet og utviklet i Japan, de finnes i mange fargevarianter, og kan bli ganske håndtamme.

Hagedam med koikarper er en hobby som er på sterk fremgang i Norge, og man har masse å lære for at koiene skal få optimale forhold å leve under i kalde Norge.

Drømmen er nok etter hvert en tur til Japan for å se verdens flotteste koi og lære mer om de fantastiske fiskene. 


Vil du vite mer om hagedammer og koi, kan du besøke sidene om "Hagedammen Vår". Her har vi skrevet om hvordan vi har bygget vår hagedam og våre erfaringer med koiene.

Hilsen Helge


 

Helge og Rikke av Vestvarden, Pamela av Vestvarden og Ninni av Vestvarden.

Tilbake


www.vestvarden.com

Copyright © 2005
Karen Vetaas      [Kennel Vestvarden]     

mailstartside