www.vestvarden.com


OM OSS, HAGEDAMMEN, HUSET OG VÅRE FIRBEINTE VENNER.

mailstartside
 

    BYGGING AV HAGEDAMMEN ÅR 2005

Våren 2005 begynte gravearbeidet på vår planlagte hagedam. Disse bildene er tatt i juni måned. Vi har hatt gravemaskin til å grave hull for dammen og fjernet mesteparten av jorden utenfor huset.

 Vi lager gråsteinsmur av steinene vi har gravd opp og skal legge skiferheller utenfor huset. Overskuddsjorden har vi silt og lagt oppå resten av plenen som blir igjen. Sommeren har gått med til å så plen, legge tråkkheller, og plante tujahekk og en del småbusker.

9 september 2005, er vi i gang med å fylle vann i dammen.

Etter at vannet er fylt i, begynner arbeidet med å lage elveleie og legge kantmatte. Etterpå er det bare å bruke den steinen vi har fått fatt i til å pynte med langs elveleiet og rundt kantmatten. Vi har alt for lite stein, men det får vi begynne å samle, eventuelt kjøpe. Utformingen av damkanten vil heller ikke bli ferdig før vi har fått lagt heller.

Endelig: 27 september blir fiskene sluppet uti. Vi var og hentet fiskene på Askøy hos Trine og Jarle. Det ser ut som de trives med en gang. Svømmer rundt og undersøker hele dammen. Det skal bli spennende å se om vi får til å ha hagedam med fisk.

I september og oktober spiser og koser fiskene seg. Når det blir under 10 grader i vannet slutter vi med foringen og vi er spent på hvordan det kommer til å gå med fiskene i vinter.

16 november kommer den første snøen.

Tilbake
 
 

 

  
goldfish animation
MAIL

Oppdrett av Schäferhund og Pomeranian


Copyright © 2005
Karen Vetaas      [Kennel Vestvarden]